אתר העיר אתונה
Iמ Italy website - אתר איטליה

הסיפור של אוריליו

הסיפור של אוריליו מתחיל אי שם במאה הקודמת ..... אם אנחנו רוצים לדייק אז הסיפור שלו מתחיל בשנת 1911 זאת השנה שהסבא רבא של אורליו מחליט לרכוש בית אוכל קטן מחוץ לחומות של העיר לוקה שבטוסקנה. לוקה Lucca היא אחת הערים השמורות והיפות בחלק המערבי של טוסקנה. לוקה מוקפת באחוזות של אצילים ונחשבת מזה מאות שנים לפנינה מרהיבה של ארכיטקטורה וטעם משובח. דווקא שם הסבא רבה של אורליו מחליט לפתוח פונדק קטן שיגיש את התבשלים המהוללים של אשתו. השנים חולפות והמקום הקטן הופך לשם דבר ברחבי טוסקנה. התבשילים הביתים והמסורתים הופכים את המקום הקטן לסוג של בית בעבור המון אנשים.

לאחר מספר שנים קנה הסבא רבא חווה חקלאית במרחק כמה קילומטרים מהמסעדה. בחלוף השנים את המקום עוברים לנהל הסבא וסבתא של אורליו. סבא של אורליו מכוון את המקום לכיוון הבשר מאחר ולמשפחה הייתה מסורת ארוכה של טיפול בבשר. המסעדה מצליחה בקושי לשרוד את מלחמת העולם השנייה והמשפחה מצליחה בעזרת החווה החקלאית ליצור מצב שלכולם יהיה מספיק אוכל ואף אחד לא ישאר רעב. סבא וסבתא של אורליו מפתחים מאוד את החווה החקלאית ומעבר ליין ושמן הזית שהחווה ייצרה עבור המסעדה נכנסים לגידול ירקות שונים לשימוש המסעדה.

סבתא של אורליו הפכה לשם דבר בזכות התבשילים המופלאים שלה, ואורליו כילד קטן בילה חלק נכבד מזמנו בטבח לצד סבתו וספג ממנה את כל אשר הוא יודע במטבח. הוריו של אורליו כמובן המשיכו את המסורת ודחפו את המסעדה המשפחתית קדימה עם השנים. בתחילת שנות התשעים אורליו הצעיר סיים את לימודיו באונברסיטאת פירנצה ועמד להתחיל תפקיד בסוכנות הפרסום המפורסמת סאצ'י אנד סאצ'י הידועה מלונדון שהחזיקה שלוחה במילאנו.  זה היה רגע מאוד טעון במשפחה, מצד אחד המסעדה הייתה על פרשת דרכים, אביו של אורליו חשב שהוא צריך לנסוע למילאנו ולפתח את עצמו בתחום אחר לגמרי. אך ממש ברגע האחרון אורליו הצעיר הרגיש שהוא לא מסוגל לקטוע את הרצף המשפחתי וחזר הבייתה ובישל יחד עם סבתא שלו עד יומה האחרון!



כבר מעל עשרים שנה שאורליו מנהל את העסק המשפחתי יחד עם אחיו ואימו. במהלך השנים המסעדה שמרה על מקומה בקהילה ונחשבת למסעדת הבית להמון אנשים מהסביבה ותיירים שמגיעים לחלק הזה של טוסקנה. הסטייק פיורטינה של אורליו נחשב לאחד מחמשת הסטייקים הטובים ביותר בטוסקנה. במהלך השנים אורליו טיפח ושיפר מאוד את שמן הזית והיין שהוא מייצר בחווה. שמן הזית זכה בפרסים רבים ונחשב לשם דבר בעולם כולו. את היין אורליו מיצר בטכנולוגיה ביו דינמית והוא למעשה יין אורגאני ברמה הגבוהה ביותר!!!

עם אתם באזור לוקה או בדרך ללוקה ממולץ לתכנן ארוחה אצל אורליו וכמובן תגידו שאני שלחתי אתכם
לאתר של אוריליו

כתב:  אבנר לסקין


Powered by Israel-Greece.com & Clickgo.co.il